درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی علوم انسانی » مجموعه حقوق » معرفی گرایش ها

مجموعه حقوق دارای 12 گرایش به شرح زیر است:

1.حقوق خصوصی

2.حقوق بین الملل

3.حقوق جزا و جرم شناسی

4.حقوق عمومی

5.حقوق بشر

6.حقوق مالکیت فکری

7.حقوق محیط زیست

8.حقوق اقتصادی

9.حقوق تجارت بین الملل

10.معارف اسلامی و حقوق

11.حقوق ارتباطات

12.حقوق تجاری اقتصادی بین المللی

  • نکته: مؤسسه سنجش و دانش در 5 گرایش :حقوق خصوصی ،حقوق بین الملل، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق عمومی،حقوق مالکیت فکری،حقوق اقتصادی بسته و آزمون ارائه می دهد.

· پذیرش در گرایش 10 فقط برای واحد خواهران دانشگاه امام صادق (ع) صورت می‌پذیرد.

· گزینش نهائی و پذیرش دانشجو نیز بر اساس 20% درصد نمره معدل اکتسابی داوطلب در دوره کارشناسی و 80% درصد آزمون علمی‌(جمع نمره اکتسابی در آزمون تستی) خواهد بود‌.

*توجه:در آزمون دانشگاه آزاد (کد: 2280) 9گرایش ارائه می شود که عبارتند از:

1.حقوق بین الملل

3.حقوق جزا و جرم شناسی

3. حقوق خصوصی

4.حقوق عمومی

5.علوم اسلامی-حقوق خصوصی

6. حقوق تجارت بین الملل

7.علوم جزایی و جرم شناسی

8.حقوق ثبت اسناد و مدارک

9.علوم اسلامی- حقوق بین الملل

 

معرفی گرایش های دانشگاه سراسری:

1. حقوق خصوصی

حقوق خصوصی از قدیمی‌ترین رشته‌های دانش حقوق و اساس بسیاری از رشته‌هایی است که در سال‌های اخیر به دلیل توسعه این دانش در نظام آموزشی رسمی کشور به عنوان رشته مستقل تدریس می‌شود ، در واقع موضوع حقوق داخلی در تقسیم‌بندی کلی سنتی به دو حوزه حقوق خصوصی و حقوق‌عمومی تقسیم می‌شود.

بر پایه این تقسیم‌بندی کلیه رشته‌های مرتبط با حقوق داخل کشور در یکی از دو گروه فوق قرار می‌گیرند ، بنابراین حقوق خصوصی در معنای عام شامل کلیه‌ی رشته‌هایی است که قواعد حقوقی مورد بحث در آن‌ها روابط اشخاص جامعه با یکدیگر را تنظیم می‌کند و حقوق‌عمومی تنظیم کننده روابط متقابل اشخاص و دولت‌ها با یکدیگر است. در حال حاضر موضوعات مورد بحث در رشته حقوق خصوصی دانشگاه‌های کشور به طور کلی به دو حوزه‌ی حقوق مدنی و حقوق تجارت مربوط هستند؛ هر چند واحدهای درسی دیگری نیز در این رشته تدریس می‌شود ولی تأکید اصلی بر آموزش حقوق مدنی و حقوق تجارت در سطوح پیشرفته و تطبیقی است.

2.حقوق بین الملل

این رشته به حقوق و به عبارت دیگر مجموعه اصول،موازین یا قواعد و مقرراتی می پردازد که بر روابط اختصاصی جامعه‌ی بین المللی و به ویژه تابعان فعال حقوق بین‌الملل یعنی دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی درحوزه‌های مختلف صلح و امنیت، حقوقی، اقتصادی فرهنگی و... حاکم است.

علاقه‌مندان به این رشته‌ی جالب و متنوع علاوه بر این که باید قدرت حفظ، درک و تحلیل خوبی داشته باشند، به یکی از زبان‌های بین‌المللی (انگلیسی یا فرانسه) تسلط داشته باشند یا حداقل به یادگیری آن علاقه‌مند باشند، بدان جهت که بسیاری از منابع این رشته به روز و به این دو زبان بوده و استفاده به موقع، مؤثر و مفید آن‌ها مستلزم آشنایی و تسلط به یکی از این زبان است.

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند به طور خاص در وزارت امور خارجه و کلاً دفاتر امور بین‌الملل تمامی وزارتخانه‌ها و ادارات مشغول به کار شوند و علاوه بر آن زمینه انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی در این رشته به مراکز مختلف و تدریس آن در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی موجود است.

3.حقوق جزا و جرم شناسی

حقوق جزا و جرم شناسی هم در کشورمان از گرایش های مادر و اصلی می باشد که طرفداران زیادی داشته و لذا رقابت در آن سنگین می‌باشد. موضوعات طرح شده در این گرایش هم در مباحث شکلی حقوق کیفری است و هم مباحث حقوق ماهوی. امسال دو گرایش جدید دانشگاه علوم قضایی برای داوطلبان مرد در این گرایش اضافه کرده که عبارتند از: حقوق کیفری اطفال و نوجوانان و مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی.

حقوق جزا و جرم‌شناسی در مفهوم مدرن (امروزی) که به عنوان رشته‌ای نظام‌مند و دارای اصول و قواعد کلی ناظر بر جنبه‌های ماهوی و شکلی مستقل از هم می‌باشد ، عمری حدود دو قرن دارد. این رشته از حقوق که از شاخه‌های اصلی حقوق عمومی محسوب می‌شود خود دارای رشته‌های مختلف می‌باشد که عمدتاً شامل علوم جنایی تجربی از یک سو و علوم جنایی تحلیلی ـ تفسیری از سوی دیگر می‌شود. تحول روز افزون حقوق جزا و علم جرم‌شناسی در جوامع مختلف باعث ایجاد گونه‌های مختلفی از این شاخه از حقوق شده است که در گذشته سابقه‌ای نداشته است. ظهور علوم جنایی تجربی (از جمله علوم جرم‌یابی ، جرم‌شناسی وکیفر‌شناسی و..) نشانگر تخصصی شدن حقوق جزا است که بی‌تردید مرتبط با تحولات حاکم بر جامعه ، صنعت ، اقتصاد و ... است. با این حال آن چه در میان گونه‌های متنوع علوم‌جنایی اهمیت ویژه دارد حقوق جزا در مفهوم خاص خود و علم جرم شناسی است.

4.حقوق عمومی

گرایشی از رشته‌ی حقوق است که در آن به موضوع رابطه دولت با مردم پرداخته می‌شود (برخلاف حقوق خصوصی که مربوط به رابطه اشخاص با یک دیگراست) مهم‌ترین دروس این رشته عبارتند از: حقوق اساسی،حقوق اداری و حقوق مالی. به جهت مباحث مربوط به حکومت که در این رشته به آن‌ها پرداخته می‌شود. حقوق عمومی می‌تواند با رشته‌هایی همچون فلسفه به ویژه فلسفه سیاسی، اقتصاد، مدیریت و علوم سیاسی ارتباط داشته باشد و با هر یک از آن در مطالعات میان رشته‌ای مشارکت نماید.به عبارت دیگر این رشته به بررسی و تبیین اصول و موازین مربوط به تنظیم روابط دولت و دستگاه‌های دولتی با اشخاص حقیقی و حقوقی در جامعه و نیز سایر دستگاه‌های دولتی است، می‌پردازد.

5.حقوق بشر

حقوق بشر رشته‌ای میان رشته‌ای و نوپا محسوب می‌گردد که به بحث درباره حقوق مختلفی که انسان در حوزه‌های مختلف از جمله مدنی و سیاسی (مثل حق حیات ، حق آزادی عقیده) و اقتصادی و اجتماعی (مثل حق کار ، حق آموزش ، حق تامین اجتماعی) می‌پردازد

علاقه‌مندان این رشته علاوه بر تدریس در دانشگاه‌ها و مراکز مختلف آموزشی به انجام امور پژوهشی در مراکز تحقیقاتی و به ویژه مرکز پژوهش‌های مجلس ، مرکز پژوهش‌های نهاد ریاست‌جمهوری ، مرکز توسعه قضایی قوه‌‌ قضاییه و وزارت امور خارجه بپردازند. علاوه بر این، مطالعه این رشته اثرات قابل توجهی بر کار افرادی دارد که قصد دارند در حرفه وکالت یا قضاوت وارد شوند و به طور کلی بر دیدگاه افراد در زندگی شخصی آن‌ها تأثیرات مثبتی بر جای می‌گذارد.

6.حقوق مالکیت فکری

مباحث مطرح در رشته‌ی حقوق مالکیت‌های فکری در تقسیم‌بندی کلی به دو حوزه‌ی : 1ـ حقوق اموال فکری ، ادبی و هنری 2ـ حقوق اموال فکری صنعتی تقسیم می‌شود. در حوزه‌ی اول شرایط حمایت و ضمانت اجراهای نقض حقوق پدید‌آورندگان آثار ادبی و هنری مورد بحث واقع می‌شود و حوزه‌ی دوم به بحث از شرایط حمایت و ضمانت اجراهای نقض حقوق اشخاص بر اختراع ، علامت تجاری ، طرح صنعتی‌، نشانه‌های جغرافیایی ،‌ طرح ساخت مدارهای یکپارچه‌ی الکترونیکی ، نمونه اشیا مصرفی ، نام تجاری و سایر مصادیق اموال فکری،‌ صنعتی و تجاری می‌پردازد.

7.حقوق محیط زیست

باتوجه به تخصصی شدن موضوعات حقوقی این گرایش به عنوان یکی از گرایش های جدید حقوق می تواند دورنمای بسیار روشنی را برای آن تصور نمود. این گرایش در حال حاضر فقط در دانشگاه شهید بهشتی در دوره های روزانه و نوبت دوم به طور میانگین هر ساله بین 15 تا 20 نفر دانشجو در مقطع ارشد می‌پذیرد.

8.حقوق اقتصادی

حقوق اقتصادی بر دو محور تأکید دارد:

1-تأکید بیش‌تر بر حوزه اقتصادی قوانین و مقررات:

در این گرایش قوانین و مقرراتی که با حوزه های اقتصادی و بازرگانی ارتباط بیش‌تر و تنگاتنگ دارند مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرند از جمله این حوزه ها حقوق بیمه، حقوق مالکیت های صنعتی، حقوق نفت، حقوق ساخت و ساز و... است.

2-تحلیل و تجزیه اقتصادی قوانین:

در گرایش حقوق اقتصادی، قوانین و مقررات از منظر اقتصادی بررسی می شوند. تشخیص مبانی و آثار اقتصادی قوانین به قانون‌گذار و حقوق‌دانان کمک می کند که قوانین را در راستای بهبود وضعیت اقتصادی تصویب یا اصلاح یا تفسیر کنند.

 

9.حقوق تجارت بین الملل

· حقوق تجارت بین‌الملل از قواعدی بحث می‌کند که بر روابط تجاری فرامرزی و شیوه‌ی حل و فصل اختلافات ناشی از آن حاکم است.

· در تقسیم‌بندی کلی مباحث مطرح در این رشته به سه حوزه‌ی:1- قراردادهای تجاری بین‌المللی 2- داوری تجاری بین‌المللی 3- ورشکستگی بین‌المللی قابل تقسیم‌بندی است.

10.معارف اسلامی و حقوق

· یکی از گرایش‌های جدید حقوق است که با بررسی منابع و سرفصل‌های آزمون به خوبی می‌توان دریافت این گرایش به طور اختصاصی ابعاد حقوقی و مسائل مربوط به خانواده را مورد بررسی قرار می‌دهد.

· از نکات بارزی که می‌توان در مورد این گرایش گفت این است که فارغ‌التحصیلان رشته‌‌ی فقه و مبانی حقوق که مایل به ادامه تحصیل در رشته حقوق باشند از شانس بیش‌تری نسبت به سایر گرایش‌ها برخوردارند.

11.حقوق ارتباطات

· حقوق ارتباطات یک رشته‌ی حقوقی مستقل و نو پاست که در دهه‌های اخیر، بر اثر پیشرفت تکنولوژی‌های مربوط به آن، دگرگونی‌های فراوانی پیدا کرده است. این رشته جدید از مبانی مستحکمی برخوردار است که بسیاری از آن ها تاحدود زیادی از اصول حاکم بر دیگر رشته‌های حقوق، منشأ گرفته‌اند. به همین جهت، با سایر رشته های حقوق رابطه‌ی بسیار نزدیکی دارد.

12.حقوق تجاری اقتصادی بین المللی

در خصوص ضرورت ایجاد این رشته می‌توان به معضلات ناظر به قراردادهای تجاری بین‌المللی، مشارکت‌های بین‌المللی و شرکت‌های چندملیتی، روش‌های تأمین مالی قراردادهای بزرگ توسعه صنعتی، بررسی موانع سرمایه‌گذاری خارجی، قواعد و ضرورت های حقوق مهندسی، حقوق انرژی و قواعد ناظر به عملیات بانکی و تجارت الکترونیک در عرصه تجارت بین الملل از یک طرف و ضرورت تحلیل اقتصادی نهادهای حقوقی جهت تبیین ریشه‌ها و بنیادهای اقتصادی آن‌ها از طرف دیگر اشاره کرد. با توجه به نوین بودن این گرایش در ایران، منابع فارسی اندکی در این زمینه وجود دارد که این، تلاش دانشجو را در تحقیق‌های بسیار کلاسی و خواندن منابع انگلیسی می‌طلبد.

· نکته: لازم به ذکر است فارغ التحصیلان رشته‌های کارشناسی غیرحقوق می‌توانند در کنکور کارشناسی ارشد حقوق شرکت نمایند ولیکن قبولی در آزمون کارشناسی ارشد و دکتری حقوق مجوز شرکت در آزمون‌‌های کانون وکلا، قضات و سردفتری نمی‌باشد و تنها در صورت دارا بودن دانشنامه لیسانس در رشته حقوق قضایی و یا رشته الهیات در گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی‌داوطلبان حق شرکت در آزمون‌‌های مذکور را دارند.

معرفی گرایش حقوق ثبت اسناد ارائه شده در آزمون دانشگاه آزاد:

دوره کارشناسی ارشد حقوق ثبت اسناد و املاک یکی از برنامه های علمی – آموزشی است که در برگیرنده آموزش اهم موضوعات حقوقی - ثبتی با هدف تربیت کارشناسان ارشد حقوق ثبت اسناد و املاک از طریق بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی و بینش حقوقی و ثبتی شرکت کنندگان در دوره توأم با آموزش روش تحقیق و تقویت استنباط و تجزیه و تحلیل ابعاد حقوقی مسائل ثبت اسناد و املاک می‌باشد .نیاز روز افزون جامعه و نظام ثبت اسناد و املاک کشور به نیروهای متخصص و مجرب و آشنا به مسائل ثبتی و حقوقی در زمینه‌های مختلف و نیز ضرورت ارتقاء دانش و توانمندی شاغلین مسند قضا ، مشاوره حقوقی و وکالت ، سردفتری و کارشناسی مسائل حقوقی و ثبتی ،اهمیت تأسیس این دوره را به خوبی آشکار سازد . توسعه آموزش امور ثبتی با توجه به نیازهای جامعه و نظام ثبت اسناد و املاک کشور در جهت رسیدن به بخشی از اهداف برنامه های توسعه از جمله محور های اصلی این دوره می باشد .

نکته :

1- داوطلبان تحصیل در رشته حقوق اسناد و املاک باید هنگام ثبت نام حداکثر 45 سال سن داشته باشند.

2- حداقل 50% از ظرفیت پذیرش این دوره از بین شاغلین واجد قوه قضاییه می باشد.