درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی علوم انسانی » مجموعه علوم ارتباطات اجتماعی » مقدمه

هدف این رشته تربیت افراد متخصص و متعهد در امر روزنامه‌نگاری و روابط عمومی می‌باشد. زیرا انسان قرن 21 با بشر اولیه تفاوت بسیاری دارد و باید برای برقراری ارتباط با او به‌خصوص ارتباطی با نفوذ و پایدار که با حرف‌ها و تجربه‌های تازه ناگفته همراه باشد، به هنر و دانش پیچیده علوم ارتباطات اجتماعی مجهز بود. خدمت در وسایل ارتباطی و انجام وظایف خبری چه در روزنامه‌ها و رادیو و تلویزیون‌ها و چه در سازمان‌های ارتباطی دیگر مانند روابط عمومی یک مأموریت و رسالت بزرگ و اجتماعی است و در انجام این مأموریت آمادگی قبلی، تربیت حرفه‌ای و مسئولیت اجتماعی ضرورت کامل دارد.

تردیدی نیست که وسایل ارتباط نوین در جوامع بزرگ معاصر در مقیاس‌های جهانی، ناحیه ای، کشوری و شهری به علت نبودن مراوده و تماس مستقیم در میان افراد گروه‌های وسیع، تنها عامل ارتباطی انسان‌ها هستند و صدا و زبان اجتماع به شمار می آیند و در صورتی که کار آن‌ها تعطیل شود و یا کار خود را به خوبی انجام ندهند و وظایف و مسؤولیت‌های خویش را نشناسند و رعایت نکنند، در راه تکامل و پیشرفت انسان دشواری‌های فراوانی ایجاد می شود. بنابراین خدمت در وسائل ارتباطی و انجام وظایف خبری و چه در روزنامه ها و رادیو و تلویزیون‌ها و چه در سازمان‌های ارتباطی دیگر مانند روابط عمومی یک مأموریت و رسالت بزرگ و اجتماعی است و در انجام این مأموریت آمادگی قبلی، تربیت حرفه ای و مسؤولیت اجتماعی ضرورت کامل دارد. برای همین دانشجوی این رشته نباید به طور اتفاقی در رشته علوم ارتباطات پذیرفته شود، بلکه باید با شناخت کامل از این رشته و با اطلاع از این توانمندی ها و ویژگی‌های لازم برای موفقیت در آن، رشته فوق را انتخاب نماید.

مجموعه علوم ارتباطات اجتماعی دارای 3 گرایش زیر است:

1.علوم ارتباطات اجتماعی

2.مدیریت رسانه

3.روزنامه نگاری

*توجه:در آزمون دانشگاه آزاد علوم ارتباطات اجتماعی تنها با 1 گرایش( علوم ارتباطات اجتماعی کد: 2160) ارائه می شود.

زمینه های اشتغال:

در حال‌ حاضر با توجه‌ به‌ تعدد و تنوع‌ مطبوعات‌ و خبرگزاری‌ها، اکثر فارغ‌التحصیلان‌ این‌ رشته‌ جذب‌ بازار کار می‌شوند. فرصت‌های‌ شغلی‌ فارغ‌التحصیلان‌ روابط‌ عمومی‌ نیز در حال‌ حاضر بهتر شده‌ است‌ این رشته توانایی جذب متخصصان علوم ارتباطات اجتماعی را در خبرگزاری ها، مطبوعات، رادیو، تلویزیون و فعالیت وابسته های مطبوعاتی در خارج از کشور و همچنین کار در دفاتر روابط عمومی و ارتباطات سازمانی را دارد.

بازار کار گرایش های ذکر شده با دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد در آن گرایش، به ترتیب اولویت به شرح ذیل است؛

1- مدیریت روابط عمومی های سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی

2- مدیریت رسانه های مکتوب و شفاهی اعم از روزنامه ها ، شبکه های تلویزیونی و رادیویی

3- کارشناسی برنامه های فرهنگی در رسانه ها (مکتوب و شفاهی)

4.نظارت فرهنگی بر تبلیغات پذیرفته شده در رسانه ها