درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی علوم انسانی » مجموعه تربیت بدنی وعلوم ورزشی » معرفی گرایش ها

مجموعه تربیت بدنی شامل 6 گرایش به شرح زیر است:

1-تربیت بدنی و علوم ورزشی

2- فیزیولوژی ورزشی

3- بیومکانیک ورزشی

4- رفتار حرکتی

5- حرکات اصلاحی و آسیب شناسی

6- مدیریت ورزشی

* توجه: در آزمون دانشگاه آزاد این مجموعه با  کد: (2250) در 8 گرایش  ارائه می شود که عبارتند از:

1.   تربیت بدنی و علوم ورزشی- بیومکانیک ورزشی

2.   تربیت بدنی و علوم ورزشی –روان‌شناسی ورزشی

3.   جامعه شناسسی ورزشی

4.   مدیریت ورزشی-مدیریت بازاریابی در ورزش

5.   مدیریت ورزشی

6.   فیزیولوژی ورزشی

7.   رفتار حرکتی

8.   حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی

 

تعداد واحدها

22

دروس تخصصی

6

دروس انتخابی

6

سمینار و رساله

4

کارورزی

38

جمع

 

معرفی گرایش‌های مجموعه تربیت بدنی و علوم ورزشی:

1. -تربیت بدنی و علوم ورزشی

  تربیت بدنی و علوم ورزشی یکی از شاخه های علوم انسانی است که از جهات مختلف با علوم پایه و علوم تندرستی پیوند یافته و اثر و نقش آن در رابطه بسیار با توانبخشی و بهسازی جسمی و روانی افراد جامعه غیر قابل انکار است و در نظام جمهوری اسلامی ایران از جایگاه و منزلت ویژه ای برخوردار می‌باشد. ترتیب بدنی و ورزش به‌عنوان یک عامل پیشگیرنده از بروز برخی از ناراحتی ها و عوارض جسمی و روحی نیز مورد توجه بوده و ثابت شده است که از پیشگیرنده از بروز برخی از ناراحتی ها و عوارض جسمی و روحی نیز مورد بوده و ثابت شده است که از پیشروی پاره ای از بیماری‌ها مانند امراض قند و نارسائی های قلبی _ عروقی جلوگیری به‌عمل می‌آورد. دروس این دوره عمدتاً جنبه نظری و پژوهشی دارد.  

2.فیزیولوژی ورزشی

فیزیولوژی ورزشی اعمال بدن موجودات زنده به ویژه انسان را به هنگام فعالیت مورد مطالعه قرار می‌دهد. سلول‌های و بافت‌های بدن موجودات زنده بسیار متحد و هماهنگ با یکدیگر در ارتباط هستند. فعالیت های بدنی با شدت ها و مدت ها متفاوت روی این ارتباط اثر می‌گذارد. این اثر در شرایط زمانی، مکانی، محیطی، سنی، جنسی و نژادی تغییر می‌کند و در حوزه فیزیولوژی ورزشی مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

 

تعداد واحدها

6

دروس پایه

18

دروس تخصصی

8

دروس آزمایشگاهی و پایان نامه

32

جمع

 

3.بیومکانیک ورزشی

بیومکانیک جزء علومی است که به ورزشکاران کمک می‌کند تا ضمن ارتقا سطح مهارت‌های خود دچار آسیب دیدگی نشوند، همچنین وسیله مناسبی برای شناخت عوامل آسیب‌زاست و این که در چه شرایطی چه حرکاتی باید انجام شود. از سوی دیگر چون از قوانین فیزیکی و مکانیکی بهره می‌گیرد به صورت علمی به مربیان و به ویژه ورزشکاران کمک می‌کند، تا مهارت‌های ورزشی خود را تا سطح قهرمانی ارتقا ببخشند. «بیومکانیک کاربرد قوانین مکانیکی در ارتباط با ساختار موجود زنده و خصوصاً انسان است».

همچنین می‌توان گفت بیومکانیک علمی است که نیروهای داخلی و خارجی وارد بر بدن انسان و اثرهایی که این نیروها ایجاد می‌کنند را مورد بررسی قرار می‌دهد.

ورزشکارانی که آگاه از علوم بیومکانیک باشند، در فراگیری و بکارگیری تکنیک‌های ورزشی قابلیت بیشتری از خود نشان داده و در سطوح بالای ورزشی موفقیت بیشتری کسب می‌نمایند.

4.رفتار حرکتی

دانشجویان گروه رفتار حرکتی ضمن بررسی رشد و نمو و شکل‌گیری دستگاه‌های مختلف بدن و عوامل موثر به روی آن‌ها، فرآیندهای رشد، توسعه و حرکات انسانی را فرا می‌گیرند. با شیوه‌های مختلف کنترلی و عوامل اثرگذار بر یادگیری مهارت‌های ورزشی و حرکتی و نحوه کاربرد آن‌ها در موقعیت‌ها و شرایط مختلف آموزشی آشنا می‌شوند.

از دیگر مباحثی که در این گرایش مطرح می‌شود می‌توان به مباحث عمل دستگاه عصبی مرکزی در کنترل اعمال، اساس فیزیولوژیکی حافظه، فرآیندهای کنترل و انواع حافظه، چگونگی رشد و توسعه شناختی و هوش و ارتباط آن با دستگاه عصبی و حرکات ارادی اشاره کرد.

 

5.حرکات اصلاحی و آسیب شناسی

هدف کلی از تشکیل این گروه تربیت فارغ‌التحصیلاتی است که بتوانند آگاهی عمومی افراد جامعه را نسبت به ضعف‌ها و عوارض جسمانی و روحی و وانی خود را بالا برده به اصلاح، ترمیم و بازتوانی اندام‌های ضعیف خود از طریق حرکات مناسب و کنترل شده اقدام نمایند.

6.مدیریت ورزشی

مدیریت ورزش یکى از رشته هاى تخصصى در حوزه تربیت بدنى است که این حوزه علمى مى تواند نقش مهم و کلیدى در رشد و توسعه ورزش ملى، محلى و خصوصى در ابعاد مختلف داشته باشد. در سال هاى اخیر توجه نسبتاً خوبى به این گرایش علمى در حوزه تربیت بدنى شده است. راه اندازى گرایش مدیریت ورزشى در سطوح کارشناسى ارشد و کارشناسى دانشگاه‌هاى مختلف، نویدبخش این امر خواهد بود که در آینده اى نزدیک افراد زیادى به عنوان مدیر ورزشى به صورت علمى تربیت خواهند شد.

 

معرفی 2 گرایش روان‌شناسی ورزشی و جامعه شناسی ورزشی ارائه شده در دانشگاه آزاد

1.روان‌شناسی ورزشی

روان‌شناسی ورزشی عبارت است از : کاربرد یافته های روان‌شناسی برای بهبود عملکرد و تندرستی.

در رشته‌های نوخاسته از روان‌شناسی ،روان‌شناسی ورزشی شکل اجتماعی‌تری دارد و به همین دلیل از اهمیت بیشتری برخوردار است. متخصصین روان‌شناسی می توانند مهارت‌های روانی را به شکل مطلوبی به مربیان ارائه کنند تا مربیان به سهم خود به ورزشکاران کمک کنند . برخی از مشکلاتی که مربیان و ورزشکاران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند عبارتند از : ترس از شکست ، ناتوانی در کنترل خشم ، اضطراب‌های مداوم و فشار روانی غیر قابل کنترل ، نداشتن کنترل فکری ، اشتغال فکری مسائل و مشکلات گذشته و آینده ، بی رمقی ، هیجانات حاصل از شکست یا پیروزی‌های غیرقابل انتظار و... که مربیان و ورزشکاران با کمک روانشناس ورزشی می‌توانند به نحو بهتری با این قضیه کنار بیایند.

2.جامعه شناسی ورزشی

جامعه‌شناسی ورزش در یک تعریف، علمی است که در آن، قوانین و اصول حاکم بر ورزش و تربیت بدنی را به عنوان یک نهاد اجتماعی شناخته شده و کارکردها، پیامدها، علل و عوامل حاکم بر آن را در زندگی جمعی انسان‌ها مورد بحث قرار می‌گیرد.

جامعه شناسی ورزشی به فرآیندهای اجتماعی مسأله توجه می‌کند. مثلاً نشان می دهد چگونه ورزش جزو نیازهای اولیه یا ثانویه جامعه است. می‌توان از طریق آموزش، برنامه های زندگی و مهارتی افراد را تغییر داد و ورزش را جزو ارکانی قرار داد که نقش مهمی را در پرکردن اوقات فراغت بازی می‌کند و از همین راه با انواع آسیب های اجتماعی مقابله می‌نمود و این بر سلامت جامعه کمک زیادی می‌کند. زیرا مثلاً با اشاعه ورزش می توان تا حدود زیادی با اعتیاد مبارزه کرد. لذا دولت باید ورزش را به صورت همگانی در آورد.

 

موقعیت‌های شغلی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی:

  •  فعالیت به عنوان مربی‌ و مسؤول‌ ورزش‌ در بخش‌ تربیت‌ بدنی‌ وزارتخانه‌ها
  •  مشاور طراح در ساخت‌ وسایل‌ و البسه‌ ورزشی‌ مشاور ، چون‌ نظرات‌ یک‌ کارشناس‌ ورزشی‌ نقش‌ مؤثری‌ در بهبود وسایل‌ ورزشی‌ دارد.
  •  تدریس دروس تخصصی تربیت بدنی در دوره کاردانی
  •  تدریس درس تربیت بدنی و ورزش عمومی دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی
  • برنامه ریزی و مدیریت آموزشی در تربیت بدنی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش تربیت بدنی
  •  تدریس دروس نظری و عملی اختصاص ورزش در دوره های تربیت مربی ورزش
  • برنامه ریزی و مدیریت در تربیت بدنی سازمان‌های ورزشی کشور نهادهای انقلابی و بخش خصوصی
  •   تدریس در مؤسسات آموزش عالی برای تربیت متخصصان و معلمان تربیت بدنی
  •  در کل‌ فارغ‌التحصیل‌ این‌ رشته‌ اگر فرد فعالی‌ باشد، هیچ‌ وقت‌ بیکار نمی‌ماند زیرا می‌تواند به‌ عنوان‌ مربی‌ در باشگاه‌های‌ ورزشی‌ آزاد فعالیت‌ نماید یا به‌ عنوان‌ کارشناس‌ یا مربی‌ بدنسازی‌ جذب‌ سازمان‌ تربیت‌ بدنی‌ شود.