درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی علوم انسانی » زبان و ادبیات عرب » معرفی رشته زبان و ادبیات عرب

داوطلبان ورود به رشته زبان و ادبیات عرب برای موفقیت و ادامه تحصیل در این رشته علاوه بر علاقه‌مندی نسبت به زبان عربی و درک و فهم مفاهیم قرآن و حدیث باید در زمینه درس‌های عربی و ادبیات فارسی از پایه قوی برخوردار بوده و رغبت به فراگیری مضامین درس‌های تخصصی مربوط به این رشته را داشته باشند.

داوطلب ورود به رشته زبان و ادبیات عرب باید با حوصله و پشتکار و دقت‌نظر کافی در متون عربی و صرف وقت زیاد برای مطالعه عمیق در دروس‌های اصلی و تخصصی و پایه باشد.

این رشته گرایش‌ خاصی در دوره کارشناسی ارشد و دکترا ندارد و فقط همان رشته زبان و ادبیات عربی در دوره تحصیلات تکمیلی ادامه پیدا می‌کند. ولی هر دانشجو می‌تواند با توجه به علاقه و توانایی های خود در یک زمینه تخصصی ادبیات عربی مهارت بیشتری به‌دست آورد.

گرایش ادبیات هم در دانشگاه سراسری و هم آزاد وجود دارد. اما گرایش مترجمی فقط در دانشگاه سراسری وجود دارد.

مجموعه‌‌ی زبان عربی شامل دروس مشترکی است که عبارتند از:

1. زبان عمومی و تخصصی  2. صرف و نحو   3. معانی و بیان بدیع   4. تاریخ ادبیات  5. ترجمه و اعراب‌گذاری متون ادبی

6. ترجمه عربی به فارسی و بالعکس است.

- این دروس برای هر دو گرایش مترجمی و ادبیات مشترک است اما ضرایب آن برای این دو رشته متفاوت است.

در گرایش مترجمی دانشجویان، دروسی شامل فنون و روش‌های ترجمه ـ مبانی نظری ترجمه ـ ترجمه شفاهی هم‌زمان ـ ‌واژه‌شناسی و معادل گزینی در ترجمه را می‌گذرانند. دانشجویان این گرایش در ترجمه، که شامل ترجمه فارسی به عربی و عربی به فارسی است تبحر پیدا می‌کنند؛ اما در گرایش ادبیات ، دانشجویان دروس ادبیات که آن‌هم شامل مقاله‌نویسی، علوم بلاغی، متون نظم و نثر، تاریخ ادبیات است را می‌گذرانند و با تاریخ ادبیات، متون ادبی آشنا می‌شوند.

تعداد واحدهای درسی:32

زمینه‌های اشتغال :

· دانشجویان رشته عربی قواعد را به شکل مفصل می‌خوانند پس می‌توانند در مدارس تدریس کنند و چون تعداد افرادی که این رشته را می‌خوانند زیاد نیست پس نیاز کشورمان در مدارس برای تدریس این درس بسیار است.

· فارغ‌التحصیلان این رشته در مراکز متعدد و متنوعی می‌توانند به کار مشغول شوند از قبیل آموزش و پرورش به عنوان معلم عربی وزارتخانه‌ها و سفارت‌خانه‌های کشورهای عربی به عنوان مترجم و رایزن فرهنگی و در سازمان حج و زیارت دانشگاه‌ها و روزنامه‌ و مجلات و در مراکز آموزشی و فرهنگی به عنوان محقق و پژوهشگر و مدرس.

فارغ‌التحصیلان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا از توانایی بیشتری نسبت به فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی برخوردارند و با توجه به مطالعات بیشتر می‌توانند در زمینه‌های تخصصی‌تری فعالیت نمایند؛ برای مثال می‌توانند در دانشگاه ها به عنوان اعضای هیأت علمی پذیرفته شوند و کارهای اجرایی را برعهده گیرند.