درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی هنر » برنامه ریزی شهری ومنطقه ای » مقدمه

در نیم قرن اخیر به این مجموعه بسیار توجه شده و دانشگاه‌های معروف بسیاری به آن روی آورده‌اند این مجموعه کمک شایانی به حل معضلات در سطح شهر و کل جوامع کرده است و توانسته جایگاه ویژه‌ای برای خود کسب کند.

تا چند سال پیش معدودی از شهرداران در سطح کشور دارای تحصیلات در زمینه شهرسازی بوده‌اند اما امروزه این تعداد افزایش یافته و کم کم سایر مدیران نیز نیاز به کسب این دانش را احساس نموده‌اند.

این مجموعه از علوم گوناگونی تشکیل شده؛ از علوم انسانی گرفته همانند جامعه‌شناسی، اقتصاد، مدیریت و غیره تا علوم فنی و مهندسی همانند عمران، تأسیسات، ترافیک، حمل و نقل و... و هنر همانند طراحی، معماری و... . به همین دلیل جزء‌ رشته‌های شناور محسوب می‌شود.

مجموعه برنامه ریزی شهری، منطقه‌ای و مدیریت شهری دارای 3 گرایش است:

1.برنامه ریزی شهری

2.برنامه ریزی منطقه ای

3.مدیریت شهری

برنامه ریزی شهری و منطقه‌ای

شهرسازی، دانشی میان‌رشته‌ای است که به بررسی کلیه روابط موجود در یک شهر و محیط پیرامونی آن، به‌عنوان یک نظام پویا می‌پردازد. شهرساز در این بین به‌عنوان هماهنگ‌کننده معماران، مهندسین عمران، اقتصاددانان، جامعه‌شناسان و... نقش خود را ایفا می‌کند. دانشجویان این رشته باید تا حدودی با طراحی آشنا بوده و دارای ذوق و استعداد هنری نیز باشند. همچنین باید به مسائل اجتماعی و انسانی، اقتصادی و فنی علاقه‌مند باشند و در طی دوره تحصیل، کارهای تحقیقاتی و پژوهشی فراوانی انجام دهند. دانش‌آموختگان این دوره، قدرت طراحی و اجرای طرح‌های سکونت‌گاه‌های شهرک و یا در حال شهر شدن را در چارچوب آموخته‌های خود دارا بوده و آمادگی لازم جهت تهیه طرح‌های شهری با گروه‌های تخصصی را داشته باشند.

*توجه:مجموعه برنامه‌ریزی شهری، منطقه‌ای در آزمون دانشگاه آزاد (کد: 6122) دارای 2 گرایش است:

1.برنامه ریزی شهری

2.برنامه ریزی منطقه ای

زمینه‌های اشتغال:

تخصص‌های مرتبط با سامان‌دهی مسائل شهری از جمله تخصص‌های مورد نیاز کشور است. با توجه به وضعیت فعلی شهرها و فضاهای شهری نیاز فراوانی به افراد متخصص در این رشته وجود دارد. علاوه بر این پویایی شهرها، دگرگونی شرایط و …… موجب تداوم این نیاز شده است. در واقع نمی‌‌توان در یک مقطع زمانی طرحی برای شهر یا قسمتی از آن تهیه کرد و کار را تمام شده فرض نمود؛ بلکه در طول روند رشد و توسعه شهرها باید به‌طور مداوم آن‌ها را مورد بازبینی و کنترل قرارداد که این کار در شمار وظایف شهرسازان قرارمی‌گیرد