درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی هنر » مجموعه هنر های تصویری و طراحی » زمینه های اشتغال

تا زمانی‌که فاصله تولیدکننده و مصرف‌کننده کوتاه بود، تولیدکننده از نیازها، سلیقه‌ها، عادات و رسوم و خواسته‌های ‌مصرف‌کننده مطلع بود و به همین دلیل به بازاریابی نیازی احساس نمی‌شد اما در شرایط اقتصادی امروز که تولیدکنندگان موفق دنیا، جهانی فکر می‌کنند و در سطح جهانی نیز محصولات خود را توزیع می‌نمایند، طیف وسیعی از فعالیت‌های بازاریابی باید انجام شود تا کالا از تولیدکننده به مصرف کننده برسد. به عبارت دیگر امروزه نیاز به تبلیغات در امور اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کاملاً احساس می شود و هنر تبلیغات نیز با دانش گرافیک و خلاقیت های هنرمند طراح، درهم گره خورده است.

مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی

آنچه در این بخش برای بازار کار این رشته مهم قابل بیان است توجه به این نکته است که باید مدیریت فرهنگی کشوری برای آثار تاریخی خود اهمیت ویژه قائل باشد تا بتواند کشوری را که در داشتن آثار تاریخی جزو 10 کشور برتر جهان است را به ‌صورتی فراگیر آماده پذیرش جهانگردان و علاقمندان داخل کشور باشد بناراین با توجه به آثار تاریخی فراوان جذب به کار در این رشته کار مشکلی نیست هر جا اثری تاریخی و در معرض خطر نابودی قرار گرفته همان‌جا بازار کار دانشجویان این رشته است به شرطی که نهادها و دستگاه های مسئول با تأمین اعتبارات لازم بتوانند جهت کار فارغ‌التحصیلان این رشته مهم کارهای اصولی و ماندگار انجام دهند.

عکاسی

فارغ‌‌التحصیلان این رشته می‌‌توانند در نهادهایی که عهده‌ دار تبلیغات و ارتباط جمعی هستند (خبرگزاری جمهوری اسلامی، صدا و سیما، مطبوعات، مؤسسات تبلیغاتی وانتشاراتی و...) به عنوان خبرنگار و عکاس و یا در مراکز علمی، هنری و صنعتی در کنارکارشناسان و متخصصان علوم مختلف به عکاسی در زمینه‌های تخصصی بپردازد، همچنین می‌توانند به کار در کارگاه‌ها و آتلیه‌های خصوصی عکاسی مشغول شوند. تدریس نظری و عملی عکاسی نیز از دیگر اشتغالات آن‌ها خواهد بود.

طراحی صنعتی

یکی از نمونه‌های بارز کار طراحی صنعتی، بسته بندی محصولات و کالاهای تولیدی است. طراحی صنعتی با تغییر در کیفیت، شکل ظاهری، رنگ آمیزی و بسته‌بندی آن می‌تواند جوابگوی سلایق مختلف و نیازهای متفاوت گردد، در نتیجه باعث رضایت مصرف‌کننده و موفقیت تولیدکننده می‌شود. اهمیت این رشته با توجه به نیاز شدید و حیاتی کشورمان به استقلال اقتصادی و فرهنگی و بی نیاز شدن از حجم عظیم واردات ضروریات زندگی از کوچک‌ترین لوازم زندگی گرفته تا صنایع بزرگ و احتیاج مبرم و روزافزون صنایع نوپای کشور به طراحان صاحب ذوق و ابتکار جهت همپایی و رقابت با محصولات مشابه خارجی و ضرورت وارد نمودن ویژگی‌های خاص فرهنگی جامعه و همین طور خصوصیات انسانی در طرح مصنوعات ساخته شده در داخل کشور و جلوگیری از تقلید طرح خارجی ، دوچندان می‌گردد. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در دفاتر طراحی کارخانجات صنعتی ( لوازم خانگی، اسباب بازی، مبلمان و دکوراسیون، ماشین‌ آلات، ماشین‌های سنگین، ماشین‌های ساختمانی، جواهرات، بسته‌بندی، محیط زیست و...) و همچنین دفاتر خصوصی طراحی صنعتی به طراحی، تولید و آموزش مشغول شوند.

نقاشی

راه اندازی کارگاه‌های نقاشی خصوصی، همکاری با مؤسسات هنری و فرهنگی و آموزشی، شهرداری‌ها، نهادهای انقلابی، مطبوعات و انتشارات در امر خلق اثر‌های هنری مورد نیاز در جهت زیباسازی محیط و جاودانه ساختن رویدادها، آموزش نقاشی، تصویرسازی برای کتب و مجلات و... ، از جمله کارهایی است که فارغ التحصیلان این رشته قادر به انجام آن می باشند.

ارتباط تصویری

برای‌ یک‌ فارغ‌التحصیل‌ ارتباط‌ تصویری‌ فرصت‌های‌ شغلی‌ زیادی‌ وجود دارد چون‌ تنها بخشی‌ از کار او تبلیغات‌ می‌باشد و این‌ در حالی‌ است‌ که‌ تبلیغات‌ محدوده‌ خاصی‌ ندارد و از تبلیغ‌ یک‌ خودکار گرفته‌ تا تبلیغ‌ یک‌ کالای‌ فرهنگی‌ مثل‌ تئاتر یا سینما در حیطه‌ دانش‌ متخصص ارتباط تصویری می‌گنجد. از سوی‌ دیگر تصویرسازی‌ و طراحی‌ روی‌ جلد کتب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ آرم‌ و نشانه‌ نیز در حیطه‌ کار یک‌ متخصص‌ ارتباط‌ تصویری‌ قرار دارد. در کل‌ باید بگوییم‌ که‌ در ایران‌ دو شاخه‌ عمده‌ کاری‌ برای‌ یک‌ گرافیست‌ وجود دارد یکی‌ چاپ‌ و انتشارات‌؛ یعنی‌ طرحی‌ که‌ در نهایت‌ با چاپ‌ و تولید انبوه‌ سروکار دارد مثل‌ تصویرسازی‌ کتاب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ پوستر و بروشور و دیگری‌ گرافیک‌ تلویزیونی‌ است‌؛ یعنی‌ گرافیست‌ تعیین‌ می‌کند که‌ برای‌ مثال‌ مجری‌ تلویزیون‌ چه‌ لباسی‌ با چه‌ رنگی‌ بپوشد که‌ هم‌ مناسب‌ باشد و هم‌ تفاوت‌ رنگ‌ها در گیرنده‌ها اعم‌ از رنگی‌ یا سیاه‌ و سفید به‌ خوبی‌ مشخص‌ گردد.

تصویر سازی

ویرایشگر تصاویر ، طراح جلد چاپ ، مجله ، بروشور ، کاتالوگ ، طراح گرافیک صفحات وب و... .

تصویر متحرک

در دوره‌ی کارشناسی ارشد تصویر متحرک تنها کارگردانی فیلم‌های تصویر متحرک برنامه‌ریزی شده است و هدف آن تربیت افرادی است که به عنوان کارگردان بتوانند با کمک تخصص‌های دیگر و با استفاده از امکانات طراحی به ساختن فیلم‌های تصویر متحرک بپردازند.

دانش آموختگان این رشته قادر خواهند بود در ادارات و نهادهایی مانند آموزش و پرورش، صدا و سیما، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مؤسسات علمی و آموزشی در سطوح مختلف و استودیو‌های خصوصی به صورت فردی و گروهی فعالیت نمایند.