درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی علوم انسانی » مجموعه الهیات ومعارف اسلامی » معرفی گرایش ها

مجموعه الهیات و معارف اسلامی دارای 3 گرایش به شرح زیر است:

1.ادیان و عرفان

2.تارخ و تمدن ملل اسلامی

3.عرفان اسلامی

  • توجه: در آزمون دانشگاه آزاد رشته تاریخ و تمدن ملل اسلامی با کد(2900) و مجموعه ادیان و عرفان با کد(2200) که رشته اخیر با 2 گرایش 1. ادیان و عرفان 2. عرفان اسلامی ارائه می‌شود.

معرفی گرایش ها:

1.ادیان و عرفان

در گرایش‌ ادیان‌ و عرفان‌ دانشجویان‌ با تاریخ‌ ظهور و گسترش‌ ادیان‌ زنده‌ (ادیانی‌ که‌ هنوز پیروان‌ بسیاری‌ دارند) آشنا می‌شوند و سه‌ بخش‌ اساسی‌ احکام‌ و آداب‌، عقاید و اخلاق‌ را در هر دینی‌ مطالعه‌ می‌کنند. البته‌ در این‌ مطالعه‌ شخص‌ پژوهشگر در صدد اثبات‌ حقانیت‌ یا بطلان‌ دین‌ خاصی‌ نیست؛‌ بلکه‌ درصدد شناسایی‌ و درک‌ مواضع‌ مشترک‌ می‌باشد. ادیان‌ زنده‌ای‌ که‌ دانشجویان‌ مطالعه‌ می‌کنند، براساس‌ خاستگاه‌ آن‌ها به‌ سه‌ گروه‌ زیر تقسیم‌ می‌شود:

الف‌) ادیان‌ خاورمیانه‌ که‌ شامل‌ ادیان‌ سامی‌؛ یعنی‌ یهودیت‌، مسیحیت‌ و اسلام‌ می‌شود که‌ پیامبران‌ آن‌ها نسلشان‌ به‌ حضرت‌ ابراهیم‌ می‌رسد و دین‌ زرتشت‌ که‌ خاستگاه‌ آن‌ ایران‌ است‌.

ب‌) ادیان‌ خاور دور که‌ ادیان‌ کشورهای‌ چین‌ و ژاپن‌ است‌ و شامل‌ کنفوسیوس‌، تائو و شین‌تو می‌گردد.

ج‌) ادیان‌ شبه‌ جزیره‌ هند که‌ عبارتند از: هندو، بودا و چین‌. همچنین‌ دانشجویان‌ این‌ گرایش،‌ عرفان‌ را به‌ عنوان‌ یکی‌ از مباحث‌ مقایسه‌ای‌ در ادیان‌ مطالعه‌ می‌کنند و با ادبیات‌ عرفانی‌ اسلام‌ آشنا می‌شوند.

تعداد واحدها

24

دروس تخصصی

8

پایان نامه

32

جمع

نقش و توانایی یا کارایی

فارغ‌التحصیلان این دوره با توانایی و تخصصی که در عرفان اسلامی حاصل می‌کنند می‌توانند در زمینه امور پژوهشی و آموزشی دستگاه‌ها و مؤسسات ذی‌نفع نقش مؤثری را ایفاء نموده و به تدریج با کسب آمادگی حضور در مراکز مختلف و بزرگ علمی و پژوهشی داخل یا خارج کشور در ترویج معارف الهی و مبانی فرهنگ انقلاب اسلامی و تربیت انسان‌های شایسته از طریق تدریس در دانشگاه‌ها و همکاری در مؤسسات فرهنگی انجام وظیفه کنند.

2.تاریخ و تمدن ملل اسلامی

گرایش‌ تاریخ‌ فرهنگ‌ و تمدن‌ ملل‌ اسلامی‌، دانشجویان‌ را با تاریخ‌ و جغرافیای‌ ممالک‌ اسلامی‌ آشنا می‌کند؛ یعنی‌ دانشجویان‌ با فرهنگ‌، عادات‌ و رسوم‌ مسلمآن‌های‌ نقاط‌ مختلف‌ جهان‌ از جمله‌ مسلمآن‌های‌ آسیای‌ جنوب‌ شرقی‌، شمال‌ آفریقا، اروپا و آمریکا آشنا می‌شوند. همچنین‌ با تاریخ‌ اسلام‌ از زمان‌ ظهور پیامبر اکرم‌ تا زمان‌ حال‌، تاریخ‌ تشکیلات‌ اسلامی‌ (آشنایی‌ با نظام‌ و تشکیلات‌ دولت‌های‌ مسلمان‌ اعم‌ از نظام‌ مالی‌، نظام‌ اداری‌، تشکیلات‌ سیاسی‌ و ...) تاریخ‌ علوم‌ (علوم‌ عقلی‌ و نقلی‌ که‌ از اسلام‌، زاده‌ شده‌ است‌) تاریخ‌ ناحیه‌ای‌، تاریخ‌ سال‌ شمار، مآخذ شناسی‌ تاریخی‌ (شناخت‌ منابع‌ و مآخذ تاریخی(، تاریخ‌ نگاری‌ (آشنایی‌ با شیوه‌های‌ تاریخ‌ نگاری‌ در اسلام‌ و انواع‌ تاریخ‌نگاری‌ اعم‌ از وقایع‌ نامه‌، معاجم‌ الرجال‌، طبقات‌، احوال‌ بلاد، احوال‌ امم‌ و ...) تاریخ‌ هنر معماری‌ اسلامی‌ و تاریخ‌ آموزش‌ و پرورش‌ اسلامی‌ آشنا می‌گردند.

فارغ‌التحصیل‌ گرایش‌ تاریخ‌ و تمدن‌ اسلامی‌ می‌تواند در وزارت‌ امور خارجه‌ و وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌ مشغول‌ به‌ کار گردد و اگر اهل‌ قلم‌ باشد به‌ کارهای‌ پژوهشی‌ و نوشتن‌ کتاب‌های‌ تاریخی‌ روی‌ آورد.

تعداد واحدها

28

دروس تخصصی

4

پایان نامه

32

جمع

هدف اصلی این رشته شناخت تاریخ و دستاوردهای تمدنی ملل مسلمان و سهم آنان در کارنامه فرهنگ و تمدن بشری و تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز مراکز، سازمان‌ها و ادارات فرهنگی، آموزشی و پژوهشی کشور است

3.عرفان اسلامی

رشته عرفان اسلامی همان گونه که از نام آن پیداست، رشته ای است که در آن اندیشه های فلسفی و عرفانی دانشمندان مسلمان مورد توجه و بررسی قرار می گیرد . فلسفه و عرفان از جمله دانش هایی هستند که در آن‌ها واقعیت عالم هستی مورد بحث واقع می شود ، این رشته ، فلسفه و عرفان را با هم تلفیق کرده است تا به اهداف ذهنی و عینی مورد اشاره دست یابد ، اصلی که بسیاری از فیلسوفان مسلمان بر آن تأکید کرده اند . مبنی بر این‌که راه عقل و دل از هم جدا نیست و می توان آن‌ها را دو بال برای پرواز در عالم معنویت و عقلانیت قرار داد محقق سازد .