درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی علوم انسانی » مجموعه مدیریت » معرفی گرایش ها

معرفی گرایش های دانشگاه سراسری:

1.مدیریت بازرگانی

رشته مدیریت بازرگانی در مفهوم عام آن شامل طیف وسیعی از مدیریت‌ها می‌شود زیرا بیشتر سازمان‌های تجاری ، صنعتی و خدماتی مثل بانک‌ها، شرکت‌های بیمه و یا کارخانجات صنعتی به دنبال سود هستند و در نتیجه یک مؤسسه بازرگانی محسوب می‌شوند. و از همین‌رو در کشور ما تا چند سال پیش، گرایش مدیریت بازرگانی شامل گرایش‌های مختلف این رشته مانند مدیریت صنعتی ، مدیریت بیمه و مدیریت جهانگردی و مدیریت بازرگانی بود. اما امروزه با پیشرفت علم مدیریت و تخصصی‌تر شدن این رشته ، مدیریت بازرگانی کاربرد محدودتری پیدا کرده است و در نهایت یک دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی به عنوان یک مدیر تجاری تحصیل کرده، می‌تواند امور تجاری را تفکیک کرده و اداره کند و به یاری قدرت خلاقه خویش در ایجاد بازار جدید، ارائه خدمات متنوع و تازه ، ابداع روش‌های جدید در عرضه و توزیع، کارآفرین باشد.

2.مدیریت دولتی

شاخه مدیریت دولتی همان‌طور که از نامش پیداست، متخصصانی را تربیت می‌کند بتوانند در آینده اداره سازمان‌های دولتی را بر عهده بگیرند. زیرا اداره یک سازمان دولتی با اداره سازمان‌های بازرگانی و صنعتی متفاوت است.

برای مثال چون در یک بخش دولتی، رقابت وجود ندارد، کارکنان تمایلی به افزایش ارتقای خدمات ندارند و این وظیفه مدیریت است که بتواند در چارچوب قوانین و مقررات دولتی، با خلاقیت و نوآوری خویش، کارآیی و بهره‌وری کارکنان را افزایش دهد.

هدف در رشته مدیریت دولتی، تربیت مدیران شایسته‌ای است که بتوانند وظایف پنج‌گانه محوله را به نحو احسن در سازمان‌ها و تشکیلات دولتی کشور انجام دهند. این وظایف عبارتند از :

1- برنامه‌ریزی و اجرای آن . 2- سازمان‌دهی یا تقسیم وظایف بین کارکنان یک سازمان به نحوی که با تقسیم کار بتواند مهارت پرسنل خود را در پرداختن به کارهای جزئی افزایش دهد. 3- عملیات امور استخدامی و یا کارگزینی کارکنان جدید 4- هدایت و راهبری، چون ما معتقدیم که یک مدیر پس از استخدام نیروی جدید، نمی‌تواند آن را به یکباره به محیط کار اعزام کند بلکه بایستی تحت هدایت و آماده‌سازی لازم قرار گیرد تا بالاترین انگیزش‌های مادی و معنوی در او به وجود آید.

3.مدیریت صنعتی

قرن حاضر، قرن رقابت و بهره‌وری است و لازمه بقا در این قرن، درک زمان و شرایط و برنامه‌ریزی برای استفاده از این دگرگونی‌ها و همراه ساختن خود با این تحولات است و این به معنای آن است که امروزه نمی‌توان یک واحد صنعتی پیشرفته و بزرگ را که تولید آن از کمیت و کیفیت بالایی برخوردار است، با تکیه بر مدیریت سنتی که موروثی بوده و از پدر به پسر منتقل می‌شود، اداره کرد. بلکه باید با استفاده از مدیران کارآمد در بخش‌های مختلف یک واحد صنعتی، مثل بخش تولید و یا بخش نیروی انسانی، راه رسیدن به هدف را هموار نمود.

برای مثال حضور یک کارشناس مدیریت صنعتی که مسوولیت نیروی انسانی را بر عهده بگیرد، در هر واحد صنعتی ضروری است تا وی بتواند با استفاده از دانش آکادمیک خویش ، مشارکت ،‌ مهارت و انگیزه‌ نیروی انسانی واحد صنعتی مورد نظر را افزایش دهد.

4.مدیریت فن‌آوری اطلاعات

هدف این رشته در مقطع کارشناسی ارشد تربیت کادر متخصص جهت ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی در سازمان است که به تصمیم گیری بهتر مدیران منتهی می شود.

5.مدیریت تکنولوژی

· هدف از این رشته عبارت است از پرورش کادر متخصص در یکپارچه سازی علوم پایه و مهندسی و دانش و روش‌های مدیریت.

· این رشته یک تخصص میان رشته ای است که بین علوم مختلف از جمله علوم طبیعی، اجتماعی، تجزیه صنعتی، تئوری کسب و کار و مهندسی ارتباط برقرار می‌کند.

6.مدیریت مالی

فارغ‌التحصیلان این رشته بر مباحثی چون تئوری‌های مدیریت مالی در حوز های مختلفی همچون سرمایه‌گذاری، بانکداری، بیمه، مدیریت ریسک، مهندسی مالی(ارائه روش‌های نوین مالی ) و تأمین مالی و اعتباری تسلط پیدا می‌کنند.

7.مدیریت کارآفرینی

مدیریت کارآفرینی عبارت است از مجموعه ای از نظریه ها ، فنون و روش‌های هدایت اثربخش فعالیت‌های کارآفرینی.

هدف از اجرای دوره کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی تأمین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز مدیریت فعالیت‌های کارآفرینی در بخش خصوصی ، دولت و بخش عمومی است.

8.مدیریت منابع انسانی

ـ مدیریت انسانی در واقع جنبه انسانی مدیریت است و مهم‌ترین عامل در ارتقای کیفیت و کمیت تولیدات و ارائه خدمات در سازمان به شمار می رود . مدیران منابع انسانی کسانی هستند که مسائل مربوط به نیروی انسانی یک سازمان را در تامین یا تحقق هدف های سازمان و کارکنان آن پیگیری و اجرا می کنند؛ به عبارت دیگر: مدیریت منابع انسانی یا مدیریت پرسنلی به معنای وسیع کلمه قسمتی از قلمرو علم و هنر مدیریت را تشکیل می‌دهد که طرح‌ریزی، سازماندهی، نظارت و کنترل عملیات استخدامی همچنین آموزش و بهسازی، نگهداری و کاربرد نیروی انسانی سازمان را در جهت تامین هدف های کارکنان سازمان و جامعه شامل می شود .

مدیریت منابع انسانی برنامه ریزی ، سازماندهی ، هدایت و رهبری و نظارت بر کلیه عملیات استخدامی و همچنین آموزش و بهسازی ، نگهداری ، ارزشیابی ، برقراری ارتباطات ، ایجاد انگیزه های کاری و به‌ویژه برنامه ریزی منابع انسانی را با همکاری و مشاوره سایر مدیران بر عهده دارد.

زمینه‌های اشتغال:

این رشته به دلیل برخورداری از گرایش‌ها و زیرمجموعه‌های گوناگون دارای بازار کار وسیع در بخش‌های دولتی و خصوصی می‌باشد. فارغ‌التحصیلان این رشته در زمینه‌های تشکیلات سازمانی، منابع انسانی، سیستم‌های اطلاعاتی و دیگر مباحث مطرح در مدیریت در سطوح کارشناسی و مدیریتی در بخش خصوصی و دولتی قادر به فعالیت می‌باشند، همچنین این فارغ‌التحصیلان به‌عنوان مشاور یا مجری در زمینه سیاست‌گذاری‌های بخش دولتی می‌توانند فعالیت کنند.

برای تحصیل در این رشته چه چیزهایی مورد نیاز است؟

· علاقه مندی به مباحث مدیریتی و منابع انسانی و دلسوزی برای حل آن‌ها (بسیار مهم)

· قدرت و توان ادراک، تجزیه و تحلیل و نهایتاً حل مشکلات مدیریتی منابع انسانی در سازمان

· کسب مهارت‌های عمومی و تخصصی (زبان، ICDL و ... )