درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی مهندسی » مجموعه مهندسی برق » مقدمه

مهندسی برق، دانش تحلیل و بررسی پدیده‌هایی فیزیکی از منظر علم ریاضی است که به نحوی به بارهای الکتریکی و حرکت و آثار آن‌ها (از قبیل جریان الکتریکی، پتانسیل الکتریکی، میدان الکتریکی، میدان مغناطیسی، موج الکترومغناطیسی، نیروی الکتریکی، نیروی مغناطیسی) مربوط می‌‌شوند. به دنبال کشف خواص الکتریکی و مغناطیسی مواد، این رشته مهندسی برای به کارگیری این خواص جهت ساخت لوازم الکتریکی و الکترونیکی مورد نیاز به وجود آمد.

علاوه بر علاقه که عامل مهمی در موفقیت به حساب می آید، با توجه به تنوع دروس مجموعه مهندسی برق در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو در هر گرایش احتیاج به توانایی های خاصی دارد. در زیر شاخه ماشین گرایش قدرت با وجود این که ریاضیات قوی مورد نیاز نیست، شخص علاوه بر فهم مفاهیم پایه الکترومغناطیس احتیاج به قدرت تجسم ذهنی بالا برای درک اصول کار ماشین‌های دوار و شار پیوندی دارد. در زیر شاخه سیستم نیز نیاز به درک مسائل اقتصادی وجود دارد. زیرشاخه مخابرات سیستم احتیاج به فهم ریاضیات قوی دارد که بیشتر در ارتباط با آمار واحتمال و تجزیه و تحلیل سیستم (درس سیگنال‌ها و سیستم‌ها) است. در بعضی از مباحث لایه فیزیکی مربوط به شبکه­ها، تسلط بر فیزیک الکتریسیته برای دانشجو اهمیت دارد. زیر شاخه مدار(circuit) گرایش الکترونیک دید مداری قوی می‌طلبد. در زیرشاخه ابزار (device) تسلط بر مفاهیم فیزیک کوانتوم اهمیت دارد و در دیجیتال برنامه نویسی قوی مورد نیاز است. گرایش کنترل با توجه به کاربرد زیاد ریاضیات،تسلط بر ریاضیات و آمادگی ذهنی دانشجو را برای درگیر شدن با مباحث محض ریاضی می طلبد. گرایش مهندسی پزشکی که بین رشته­ای محسوب می شود علاوه بر دید مداری قوی احتیاج به آشنایی با علم مواد و حرکت اجسام دارد. با توجه به آن‌چه تا کنون گفته شد، کمبود توانایی‌های مذکور می تواند عاملی بازدارنده در ادامه تحصیل در هر گرایش شود. برای این منظور می‌توان میزان تسلط شخص روی دروس پایه هر گرایش که در دوره کارشناسی گذرانده می شود را مورد ارزیابی قرارداد. عدم فهم کامل دروس ماشین‌های الکتریکی۳ و بررسی سیستم‌های قدرت ۱و۲ در مورد گرایش قدرت سیستم و عدم تسلط بر دروس الکترونیک قدرت و ماشین‌های الکتریکی ۱و۲ در مورد زیرگرایش‌های الکترونیک قدرت و ماشین مشکل ساز خواهد شد. دانشجویانی که از ریاضی قوی برخوردار نبوده و در دروس سیگنال سیستم، آمار واحتمال مشکل دارند بهتر است وارد گرایش مخابرات نشوند.در مورد گرایش های الکترونیک و مهندسی پزشکی عدم تسلط بر مطالب دروس الکترونیک ۱و۲و۳ مانع موفقیت دانشجو خواهد شد.

ضعف در دروس سیستم‌های کنترل خطی،آمار و احتمال و معادلات دیفرانسیل نیز مانع پیشرفت دانشجو در گرایش کنترل است.

مجموعه مهندسی برق در کنکور سراسری دارای 8 گرایش به شرح زیر است:

1.الکترونیک

2.قدرت

3.مخابرات

4.کنترل

5.راه آهن برقی

6.مهندسی قدرت-مدیریت انرژی

7.مهندسی پزشکی(بیوالکتریک)

8.مکاترونیک

 

*توجه: مجموعه مهندسی برق در آزمون دانشگاه آزاد (کد4660)دارای 8 گرایش است که عبارتند از:

1.مهندسی برق-الکترونیک

2. مهندسی برق-قدرت

3. مهندسی برق-مخابرات

4. مهندسی برق-کنترل

5. مهندسی برق-قدرت گرایش سیستم های قدرت

6. مهندسی برق- قدرت گرایش تکنولوژی فشار قوی

7. مهندسی برق- قدرت گرایش ماشین های الکتریکی

8. مهندسی برق- قدرت گرایش الکترونیک قدرت

نکته ها:

1.از میان گرایش ها ،گرایش قدرت و بعد از آن الکترونیک دارای بیشترین ظرفیت دانشگاهی هستند.

2.دروس مدار الکتریکی،کنترل خطی و الکترومغناطیس برای اغلب گرایش ها دارای ضریب مهمی می‌باشند و جزو دروس اصلی محسوب می شوند.

3.در گرایش های الکترونیک،مخابرات، مهندسی پزشکی و مکاترونیک درس الکترونیک به عنوان درس رتبه ساز مطرح است.

4.در گرایش قدرت،راه آهن برقی و مهندسی قدرت-مدیریت انرژی درس ماشین های الکتریکی1و2 درس رتبه ساز است.