درس ایران
فایل های پیشنهادی

اعضای سایت

نام کاربری
کلمه عبور  



طبقه بندی فایل ها

کارشناسی ارشد » گروه آزمایشی هنر » مجموعه هنرساخت و معماری » مقدمه

مجموعه هنرهای ساخت و معماری دارای 3 گرایش به شرح زیر است:

1.مدیریت پروژه و ساخت

2.تکنولوژی معماری

3.انرژی معماری

معرفی رشته مدیریت پروژه و ساخت

کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت؛ مجموعه‌ای است آموزشی،‌ مرکب از مباحث نظری،‌ علمی و کاربردی در زمینه برنامه‌ریزی،‌ ساماندهی و هدایت کنترل پروژه‌های ساختمانی و عمرانی که با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص جهت انجام فعالیت‌های عمرانی و تولیدی در صنعت ساختمان و تربیت مدیر،‌ برنامه‌ریز،‌ ارزشیاب و پ‍ژوهشگر تدوین گردیده است.

برخی از سر فصل‌های ارائه شده در این رشته عبارتند از:‌ روش‌های مدیریت پروژه،‌ مدیریت مالی پروژه،‌ سیستم‌های ساختمانی،‌ مدیریت بهره‌برداری،‌ علوم و تکنولوژی،‌ مصالح ساختمانی، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی و ... .

معرفی رشته تکنولوژی معماری

مهندس ایتالیایی پیر لوئیجی نروی اعتقاد داشت که معماری ترکیبی از فناوری و هنر است. در کلیساهای دوران گوتیک،‌ ترکیب فناوری و زیبایی‌شناسی به قدری کامل بود که جنبه‌های مربوط به ساخت از جنبه‌های معماری آن قابل تفکیک نبود. از قرون وسطی تاکنون،‌ همواره معماران و سازندگان ساختمان‌ها، راهکارها،‌ شیوه‌ها و مصالح جدیدی را برای ساختمان و ترکیب سازه با معماری به منظور رسیدن به راه‌حل‌های بدیع و نو اختراع کرده‌اند. یک بخش غیرقابل تفکیک از معماری، در نظر گرفتن ملاحظاتی مانند نحوه پوشش فضا، پی‌ها،‌ ستون‌ها و سقف‌هاست.

برای رسیدن به این مقصود و افزایش اطلاعات معماران از رفتارهای سازه‌ای،‌ فناوری‌های نوین ساختمانی و مهارت در به‌کارگیری مصالح جدید در ساختمان،‌ دانشگاه تهران در سال‌های اخیر،‌ رشته تکنولوژی معماری را پایه‌ریزی کرده است.

علاقه‌مندان به رشته تکنولوژی معماری می‌توانند از طریق آزمون رشته معماری در دانشگاه علم و صنعت گرایش «معماری فناوری» را انتخاب نموده و به تخصص‌های مشابه در این گرایش دست یابند.

معرفی رشته انرژی معماری

گرم شدن زمین،‌ افزایش آلودگی‌های زیست محیطی، از بین رفتن منابع طبیعی انرژی و... کارشناسان را بر آن داشت تا با چاره‌اندیشی در زمینه‌های مختلف،‌ این روند رو به رشد را مهار نمایند. یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که سهم بسزایی در اتلاف منابع انرژی و افزایش آلودگی‌های زیست محیطی دارد،‌ صنعت ساختمان است. از این رو طراحی صحیح ساختمان‌ها و دقت در انتخاب مصالح و... نقش قابل توجهی در کاهش اثرات زیانبار این صنعت دارد.

معماری سبز و معماری پایدار از جمله راهکارهای ارائه شده در این مورد می‌باشند. یکی از ارکان مهم این نوع معماری،‌ متناسب ساختن ساختمان با اقلیم محل احداث پروژه است.

انرژی معماری، رشته نوپایی است که برای دانشجویان معماری به خوبی شناخته شده نیست. رشته انرژی معماری سعی می‌نماید با احیا کردن دانش پیشینان و تلفیق آن با دانش ساختمان‌سازی جدید، روش مطلوبی را ارائه نماید که بتواند جوابگوی نیازهای مادی و معنوی انسان امروزی باشد.

  • برخی از سر فصل‌های مهم ارائه شده در این دوره عبارتند از: آموزش مبانی طراحی اکولوژیک، ممیزی انرژی، کارشناس انرژی، نرم‌افزارهای محاسباتی (نور و روشنایی، صوت و گرما)، فیزیک ساختمان، مدیریت انرژی و...

· فارغ‌التحصیلان این دوره با وجود توانایی‌ها و آموخته‌هایشان می‌توانند با عنوان طراح،‌ مشاور انرژی، کارشناس انرژی، محقق و پژوهشگر و در سایر زمینه‌های مرتبط مشغول به کار گردند.

زمینه های اشتغال:

· دانش آموختگان این رشته بر اساس توانایی‌هایی که در روند آموزش کسب می کنند می‌توانند در زمینه های زیر ایفای نقش کنند:

راهبری و سرپرستی دفاتر مشاوره معماری، نظارت عمومی و عالی بر صحت انجام کار در عملیات اجرایی ساختمانی ، مدیریت و هماهنگی اجرایی پروژه‌های معماری (تا حد بناهای متوسط)، همکاری با متخصصین در امور مربوط به برنامه‌ریزی مجتمع‌ها در مقیاس‌های متفاوت.